Superfoodshuis.be wordt beoordeeld met een 9.3
10
Lees de 241+ reviews

Top 10 Belgische foodbloggers vertellen hun keukengeheimen om gezonder te eten

Gisteren was het weer eens zo ver. Ik had totaal geen inspiratie om te koken. Zelfs in de kookboeken vond ik niks. Ken je dat?

Zo frustrerend. Vaak begin ik dan online te zoeken naar recepten en kijk ik zeker naar een paar van mijn favoriete foodblogs. Het beste van alles is dat de meeste op en top Belgisch zijn.

Ik geef je alvast mijn top 10 van Belgische foodblogs mee. Ben je vegetariër, veganist of eet je gewoon graag lekker puur, dan moet je ze zeker eens uitchecken.

hapjes-princess

1. Hapjesprinces

Ben je op zoek naar eenvoudige gezonde recepten? Check de foodblog van Julie dan eens. 27 jaar en gebeten door eten en sport. Loopt 2x per week en ze gaat regelmatig naar de lokale fitness.

Ooit begonnen omdat ik tijd over had en elke dag iets anders in de keuken maakte. Ik wou dan mijn vrienden tonen wat ik elke dag klaarmaakte en dat deed ik aan de hand van een blog. Op mijn blog plaats ik alleen maar de gezonde gerechtjes. Ik wil tonen dat gezond eten eigenlijk heel makkelijk is en wil mensen graag meer inspiratie geven om in de keuken aan de slag te gaan.

hapentap

2. Hap & Tap

Hap & Tap is een éénmansverhaal, of ja, vrouw verhaal.

In apri 2012 liep Myriam de Between 2 Oceans (56 km) in Zuid-Afrika. Al haar vrije tijd ging op in de keiharde voorbereidingen. Lange duurlopen tot 44 km waren geen uitzondering. Toen ze terugkwam, viel ze als het ware in een zwart gat.

Aangezien ik absoluut geen TV-kijker ben, ben ik op mijn vrije dag dan maar met mijn blog begonnen. Zonder voorkennis. Zomaar. Dat typeert me wel: "geen blabla, des résultats" is mijn motto.

Ze doet alles zelf, het maken van recepten, fotograferen, Photoshoppen, teksten schrijven… Dit is haar baby!

Het leukste zijn de complimentjes die ik sporadisch krijg, de reacties van onbekenden die me bedanken omdat ze iets heerlijks van mijn blog gemaakt hebben. Reacties van bekenden zijn ook leuk, maar die van onbekenden nog net een tikkeltje meer, want zeker oprecht.

Het tweede toffe zijn de contacten. Dankzij mijn blog kom ik op plaatsen waar ik anders nooit zou gekomen zijn: Dinner in the Sky, Nespresso Atelier, persreis naar de Calvados, volgende week naar Parma,... heel leuk om dat te mogen beleven met collega-foodbloggers.

avocado-duivel

3. Avocado van de Duivel

Meet Caroline. Zelfstandig kok, culinair redactrice en cateraar. Helemaal gepassioneerd door eten en koken.

Ik doe de website volledig zelf, met af en toe een gastblogpost. Ik schrijf recepten, resto-recensies, culinaire evenementen en reisverslagen. Ik ben de blog gestart, in eerste instantie om recepten te delen, maar al snel ging dat dus heel wat uitgebreider.

Het leukste van bloggen vind ik de unieke plekken waar ik daardoor kom, de deuren die het opent, en de fijne ervaringen: deze maand nog kwam er een topchef bij mij thuis koken, mocht ik mee in de keuken staan met een sterrenchef, en mocht ik een feestmenu maken voor een grote retailer! Ook staat de postbode vaak aan mijn deur met leuke pakketjes.

julie-lifestyle

4. Julie's Lifestyle

Julie & Simon zijn twee raw food chefs met een passie voor pure plantaardige gerechten. Ze volgden hun opleiding aan het gerenommeerde Living Light Culinary Institute in Californië waar ze alles te weten kwamen over raw food bereidingstechnieken, receptontwikkeling en de wetenschap achter de plantaardige keuken.

Ik kreeg tijdens mijn studies journalistiek te horen dat ik in mijn jeugd klierkoorts had opgelopen en ging op zoek naar de link tussen voeding en gezondheid. Gedurende die zoektocht naar meer energie en een sterker immuunsysteem kwam ik bij raw food terecht. Ik schrapte geraffineerde suikers, granen en gepasteuriseerde melkproducten en evolueerde naar een plantaardige levensstijl.

Het was tijdens Julie’s opleiding tot raw food chef dat ze haar blog begon om haar ervaringen te delen.

kokerellen

5. Kokerellen

Kokerellen wordt volledig gerund door Ellen, een 25 jarig Antwerps meisje met een enorme passie voor eenvoudig, snel en gezond koken. Iedere week post ze 2 nieuwe recepten en één post over een food-gerelateerd onderwerp zoals een hotspot, boekreview of handige kooktips.

Mijn foodblog Kokerellen heb ik in het leven geroepen nadat ik uit mijn naaste omgeving heel veel vragen kreeg over de gerechtjes die ik maakte en over bepaalde ingrediënten. Koken is niet altijd een passie geweest. Maar de laatste jaren heb ik me helemaal in de voedingswereld verdiept. Ik vind het heerlijk! Ik heb altijd gehouden van het experimenteren met ingrediënten en een recept volgen bleek al gauw niet mijn sterkste kant te zijn. Zo ontstond er dus meer dan stof genoeg om een blog te starten.

Daarnaast vind ik het heerlijk om gewoon lekker te kunnen schrijven wat ik denk, ik gooi bij wijze van spreke gewoon mijn gedachten op papier. En mijn lezers vinden dit blijkbaar leuk om te lezen.

Ondanks dat ik voltijds werk, vind ik het heerlijk om met mijn blog bezig te zijn. Het neemt het grootste deel van mijn vrije tijd in beslag, maar dat vind ik gelukkig helemaal niet erg. Recepten bedenken, koken, foto’s nemen, artikels online plaatsen, ik hou er van! Mijn vriend vindt het ook heerlijk dat ik zo’n leuke passie heb, zeker als de restjes ervan door hem verorberd kunnen worden. ;)

Maar het allerleukste vind ik de comments, likes en reacties die ik van mensen krijg over mijn blog. Online, maar ook in het echte leven. Ik ga met trots blozen als mensen me aanspreken met “Ellen van Kokerellen” en heel mijn dag is goed als ik nieuwe recreaties van mijn recepten gemaakt door lezers online zie verschijnen. Daar doe je het uiteindelijk toch voor.

Ik ben nu bijna een jaar aan het bloggen en ik denk nog lang niet aan stoppen. Ik heb nog ontelbaar veel ideeën voor simpel, snel en gezond eten die ik met de wereld wil delen. Dus zolang er nog gelezen wordt, ga ik door natuurlijk! Lezen jullie ook mee? :)

kriskookt

6. Kris Kookt

Sinds begin mei 2011 is Kris bezig met het schrijven van lekkere recepten op zijn blog kriskookt.be. Eigenlijk is het beetje een uit de hand gelopen hobby want het was eerder bedoeld om zijn eigen recepten te verzamelen. Maar al snel groeide het uit tot een volwaardige foodblog.

Het delen van recepten en culinaire ervaringen is enorm leuk. Positieve reacties en appreciatie zijn natuurlijk plezant. Ook blijf ik hierdoor op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de culinaire wereld.

meersmaak

7. Meer Smaak

8 jaar geleden startte Kristof met zijn foodblog meersmaak.be. In eerste instantie om zijn eigen recepten bij te houden. Maar als snel werd zijn blog heel populair met bijna 1000 bezoekers per dag!

Ik ben chef van opleiding maar werk niet meer in de sector. Mijn blog is een manier om mijn passie voor koken te delen met anderen. Ik vind het zeer belangrijk dat de recepten haalbaar zijn voor iedereen. Ook belangrijk is de betaalbaarheid van de recepten. Ik sta achter de bereiding van een lekkere basiskeuken voor elke dag.

Zelf sta ik in voor de receptuur en de fotografie. Mijn echtgenote schrijft de artikels en reviews.

cuisine-celine

8. Cuisine Céline

Met haar fooblog wil Céline haar lezers inspireren om zelf dingen te gaan doen, te gaan ondernemen en vooral zélf achter het fornuis te gaan staan.

Toen ze enkele jaren geleden begon werd haar blog al snel een plekje om te schrijven over haar avontuurlijke experimenten in de keuken.

Nu is Cuisine Celine al uitgegroeid tot een persoonlijke lifestyleblog waarop je wekelijks artikels vind over alles wat haar blij maakt: voeding, muziek, reizen, fashion en levensverhalen.

Ik ben de enige persoon die de artikels schrijft op mijn blog, ook voor de foto's zorg ik zelf. Af en toe word ik bijgestaan door mijn jongere broer die de fotografiemicrobe goed te pakken heeft.

De jonge vrouw achter deze blog? Dat ben ik, Céline, 25 jaar jong en volop aan het genieten van het leven. Er is leven voor de dood, dat is één van mijn motto's. En daar probeer ook naar te leven.

Ik ben een levensgenieter en een workaholic in één. Ik kan genieten van een leuk concert, van een lekker diner en van een gezellig avondje onder vrienden of familie. Maar ik werk ook enorm graag, om de eenvoudige reden dat ik mijn werk graag doe.

Ik geef kookles in het CVO Kisp aan volwassen en daarnaast ben ik ook projectmanager. Het gevoel van een zelfstandige jonge vrouw is een gevoel dat me enorm veel voldoening heeft. En, volgens mij, is dat niets waar je jou hoeft voor te schamen.

foodmadam

9. De Foodmadam

Cindy begon met haar blogproject De Foodmadam als schrijfoefening op aanraden van haar toenmalige docente copywriting. En ze doet alles zelf, van idee tot tekst en foto’s.

Ik ben helemaal gek op Italië en de geweldige Italiaanse keuken, en het is dan ook ontzettend leuk om daarover te schrijven en me erin te kunnen verdiepen. Tijdens mijn studies Italiaans aan de universiteit van Leuven heb ik een half jaartje in Italië gewoond en die belevenis heeft me nooit meer losgelaten.

Wat is er leuker dan schrijven over datgene waar je zo gek op bent? Het liefst schrijf ik artikels over mijn reiservaringen in Italië, daarin kan ik me helemaal laten gaan, net alsof ik het een tweede keer meemaak. Ik hoop dan ook dat ik gauw vaker naar Italië kan voor boeiende verhalen.

groene-prinses

10. Groene Prinses

De groene prinses is de kookblog van schrijfster Reine De Pelseneer. Ze deelt vooral vegetarische recepten die de seizoenen volgen en je smaakzin prikkelen, maar ook restaurant- en boekentips en verslagen van haar veggie trips in het buitenland.

Ik begon mijn blog omdat ik graag schrijf over koken en ik een antwoord wilde geven aan alle mensen die haar vroegen: ‘'Vegetariër? Wat eet jij dan?!'

Mijn blog is vooral een stimulans om telkens weer op vegetarische en culinaire ontdekkingstocht te gaan. En die ontdekkingen deel ik graag met iedereen die op zoek is naar een vleugje groene keukeninspiratie.

  Bezig met laden...
Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Lees meer hier.