Superfoodshuis.be wordt beoordeeld met een 9.3
10
Lees de 241+ reviews

Overheerlijke gezonde chocolade cupcake koekjes recept

Stiekem is dit een combi tussen een cupcake en een chocolade koekjes, maar dan gezonder. Doordat ze niet in de oven gaan, zijn ze makkelijk te maken en kun je ze bijna gelijk opeten. Leuk om te maken met kinderen en een feestelijk taartje voor op een partijtje. Na het inschenken van de gesmolten chocolade kun je de ‘cupcakes’ versieren met alle mogelijke toppings zoals superfoods, noten, gedroogd fruit en eventueel gekleurde snoepjes.

In dit recept gebruikte ik rauwe honing. Deze wordt gemaakt van vroeg bloeiende bloemen, en bevat gezonde mineralen en levende enzymen. Let op dat je de honing niet verwarmd, want dan vervliegen de gezonde eigenschappen. Daarom is het perfect om in deze rauwe baksels te gebruiken.

Ingrediënten voor 8 à 10 stuks

100 gram noten naar keuze (mijn favoriet: amandel & hazelnoot)
150 gram dadels (zonder pit!)
70 gram kokosolie
4 el rauwe cacaopoeder
20 gram (rauwe) honing
Snufje zeezout
Goji bessen ter decoratie

Muffin bakvorm
Cupjes voor muffins

Bereiding

Week de dadels in ruim heet water en giet na 20 min af. Zet ondertussen je muffin bakvorm klaar, met ongeveer 8-10 papiertjes erin voor de muffins.

Doe de noten, dadels en een snufje zeezout in de blender en mix tot een grove pasta met stukjes noot. Verdeel over de muffin vormpjes en druk goed aan.

Verhit de kokosolie in een klein pannetje, voeg daar de cacaopoeder en suiker aan toe. Schenk dit op het dadel-notenmengsel in de cupcake vormpjes en bestrooi met gojibessen. Zet in de koelkast voor een paar uur om hard te worden of, mocht je geen geduld hebben, voor ongeveer een uurtje in de vriezer.

Smakelijk! Laat me weten wat je ervan vond in de comments.

Geef een reactie
  Bezig met laden...
Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Lees meer hier.