Superfoodshuis.be wordt beoordeeld met een 9.3
10
Lees de 241+ reviews

Zoete aardappel chips

Als ik trek heb in een vullende, comforting en maar ook een gezonde maaltijd dan kook ik graag met zoete aardappel. Deze superfood kun je gewoon in de supermarkt kopen en bevat door zijn mooie kleur veel betacaroteen (wat je lichaam dan weer omzet tot vitamine A). Het leuke van deze aardappel is dat het een onwijs veelzijdig ingrediënt is, maar veel mensen er toch gauw voorbij lopen.

Mocht je het binnenkort in de winkel zien liggen? Neem er dan een paar mee naar huis. Maak er een stamppot van, pof het in de oven en vul met een lekkere salsa, snijd in plakjes en gebruik het in een fritata, of maak er chips van. Dit laatste heb ik pas net uitgevonden en ik vind ze geweldig lekker. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de chips die je in de winkel koopt, want daar worden grote bergen smaakversterkers en zout aan toegevoegd.

Om de chips te bakken gebruik ik graag kokosolie. Dit kan hoge temperaturen verdragen en daardoor bakken ze mooi gaar. Leuk weetje: Laurinezuur, een van de bestandsdelen van kokosolie werkt antibacterieel en is helpt tegen schimmels en virussen.

Nodig voor 1 portie: 1 zoete aardappel 1 el kokosolie Komijnpoeder Paprikapoeder Zeezout

Verwarm de oven voor op 190 graden en haal alvast 1 of 2 bakplaten uit de oven en leg op elk een stuk bakpapier.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes met behulp van een mandoline of keukenmachine. Smelt de kokosolie, doe daarbij de plakjes zoete aardappel en breng op smaak met zeezout, komijnpoeder en paprikapoeder. Meng goed en leg de plakjes op de bakplaat. Ze mogen elkaar best een beetje overlappen aangezien de zoete aardappel chips krimpen als ze in de oven liggen.

Bak ze voor 15-20 minuten, of tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Haal de chips uit de oven als ze klaar zijn. Mochten ze nog wat vochtig aanvoelen laat ze dan nog een minuutje in de oven. Beginnen er een paar al wat bruiner te worden? Haal deze er dan alvast uit.

Geef een reactie
  Bezig met laden...
Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Lees meer hier.