Superfoodshuis.be wordt beoordeeld met een 9.3
10
Lees de 241+ reviews

Detoxen met Chlorella

Ben je op zoek naar een effectief en ook natuurlijk detox-middeltje? Chlorella is dan de ideale keus. Deze superfood zorgt ervoor dat zware metalen je lichaam via de spijsvertering verlaten door zich aan ze te binden. Deze groene alg doet dit met zware metalen, pesticiden en andere gifstoffen. Het een voedzame superfood dat door miljoenen personen wordt geconsumeerd voor de vele gezondheidsvoordelen. In Japan is Chlorella al veel langer een vast onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon dankzij de hoge voedingswaarde en de ontgiftings-eigenschappen.

Wat is Chlorella?

Tot 1975 was Chlorella niet beschikbaar voor menselijke consumptie, omdat het niet verteerbaar was voor ons spijsverteringsstelsel. Gelukkig werd dit probleem in Japan opgelost, sindsdien is Chlorella gegroeid tot een van de belangrijkste superfoods op de markt. Maar wat is Chlorella? Het is een groene alg dat tegen het eind van de negentiende eeuw werd ontdekt door M.W. Beijerinck, een microbioloog van Nederlandse komaf. Letterlijk vertaald betekent het woord Chlorella ‘klein groen blaadje’. Deze eencellige alg behoort tot de Eukaryoten-familie en heeft in tegenstelling tot andere plantsoorten geen blad, stam of wortel. Het is fel groen, microscopisch klein en rijk aan chlorofyl. Van de verschillende chlorella-soorten die zijn ontdekt verwerkt men meestal slechts twee in voedingssupplementen, namelijk: Chlorella Vulgaris en Chlorella Pyrenoidosa.

Chlorella is essentieel voor de gezondheid

In Chlorella zitten er behoorlijk veel essentiële nutriënten. Het is een goede bron van  vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten, het fytonutriënt chlorofyl, echinenone en carotenoiden zoals astaxanthine, canthaxanthine, flavoxanthine, loraxanthine, neoxanthine, xanthofyl en violaxanthine. Daarnaast heeft het een krachtige ontslakkingswerking in je lichaam.

Voordelen Chlorella

  • Helpt je lichaam ontslakken door zichzelf te binden aan de zware metalen in je vetweefsels.
  • Reinigt je darmen met behulp van chlorofyl een natuurlijke reiniger dat je bloed zuivert zodat het efficiënter zuurstof opneemt.
  • Chlorofyl verwijdert schimmels en andere gifstoffen uit je lichaam.
  • Chlorella bevat ook magnesium, een stof dat je hersenen en zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het bewaren van gifstoffen.
  • Het is een belangrijke bron van sporopellonine. Deze stof verwijdert neurotoxisch afval uit je lichaam.
  • Bevordert de genezing van ziekten zoals tuberculose, de ziekte van Lyme en tetanus.
  • Bevordert de afvoer van kunstmatige kleur- en smaakstoffen uit je lichaam.
  • Geeft je een stralend en gezonde huid.
  • Helpt je afslanken.
  • Vermindert onaangename lichaamsgeurtjes en slechte adem.

Ontgiften met Chlorella

Chlorella is dus niet alleen een goede bron van belangrijke voedingsstoffen, het is ook een krachtig detox-middeltje. Dankzij stoffen als chlorofyl, magnesium en sporopellonine bevordert het de afvoer van gifstoffen die normaliter in je vetweefsels worden opgeslagen. Chlorella is nu heel makkelijk te halen bij natuurvoedingswinkels en in verschillende webwinkels. Het is verkrijgbaar in zowel poedervorm en in capsules. Maak Chlorella onderdeel van jouw voedingspatroon en geniet van de vele gezondheidsvoordelen.

Dit artikel is een gastbijdrage van www.vetvrij.com

Geef een reactie
  Bezig met laden...
Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Lees meer hier.