Superfoodshuis.be wordt beoordeeld met een 9.3
10
Lees de 241+ reviews

Goji bessen

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina

Goji bessen

Bestaan er wondermiddelen die het ouderdomsproces vertragen, die het lichaam helpen om schadelijke indringers te weren en die helpen om je lekkerder te voelen? 

De Goji bessen

Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Door iedere dag zo'n 20 gram goji bessen te eten, ondersteun je het lichaam op verschillende manieren. Deze bes bevat polysachariden die het lichaam helpen bij de celvernieuwing. Daarnaast heeft deze lekkere bes ook een positief effect op het libido van zowel man als vrouw. Dat goji bessen gezond zijn, heeft te maken met de aanwezigheid van antioxidanten, van selenium, germanium en vitaminen. De antioxidanten helpen het lichaam de eventueel 'roestige' bloedvaten te reinigen en te onderhouden. Algemeen stelt men dat antioxidanten helpen kankercellen te bestrijden.

Happy

De goji bes maakt mensen happy. Een Chinese aanduiding voor deze vrucht is 'smiley berry', omdat je je lekkerder voelt bij het dagelijkse gebruik van de bes. Omdat goji bessen gezond voedsel ondersteunen, dragen ze bij aan een lichaam dat in zijn element is en dat goed onderhouden wordt. Zo'n lichaam zorgt er voor dat de mens zich lekker voelt. Op die manier is de goji bes aan die andere naam 'Happy berry' gekomen. Het besje biedt onder andere 18 verschillende aminozuren, vitamine C, B1, B2, B6 en E, linolzuur en de ontstekingsremmer beta-sisterol aan. 

Gebruik

Goji bessen zijn vaak in gedroogde vorm te koop. Ze zijn makkelijk in het gebruik, omdat je ze zo kunt eten. Net als rozijnen en krenten, zijn ook de goji bessen als gedroogde vrucht te eten. Verder zijn ze goed te verwerken in smoothies, in yoghurt of in een salade. Je kunt ze laten weken en vervolgens in de blender tot lekker bessensap vermalen, eventueel in combinatie met andere fruit of groente. Ze zijn lekker in de muesli en je kunt er thee van trekken. Het is een vrucht die zich makkelijk laat verwerken en gebruiken.

Wetenschap

Er zijn boeken vol geschreven over de helende werking van de goji bessen. Zo helpen ze mensen die aan de ziekte van Crohn leiden en lijken ze te helpen tegen Alzheimer. Wat echter veel belangrijker is en wat de goji bessen gezond maakt, is dat ze bij regelmatig gebruik helpen om allerlei kwalen en ziektes te voorkomen en het lichaam ondersteunen om gezond, fit en jong te blijven. Is dit alleen al niet voldoende om met de langdurige goji bessen kuur te beginnen?

  Bezig met laden...
Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Lees meer hier.